Ramazan’a özel bir kahve tarifi: Keçiboynuzlu Türk Kahvesi…

Türk kahvesi

11 ayın sultanı Ramazan ayı geldi ve bu büyülü döneme özel bir Türk kahvesi ile sizleri tanıştıracağım bugün. Oruç açılırken hafif yemeklerin tercih edildiği bir iftar yemeğinin ardından, sizlere ihtiyaç duyduğunuz enerjiyi verecek, yumusak içimli ve bir o kadar da sağlıklı…

Keçiboynuzlu Türk Kahvesi

Tarif 1 fincanlık Türk kahvesi içindir. Siz de kişi sayısına oranlayarak hazırlık yapabilirsiniz. Keçi boynuzu tozu aktarda satılıyor, veya kimi semt-köy pazarlarının baharat kısmında. Eğer tozunu bulamazsanız, keçiboynuzunu bütün halde alıp, blenderınızın en guclu ayarinda toz haline (ince bulgurdan biraz daha ince) getirebilirsiniz.

Cezvenize 1 fincan soğuk su, 1 tatlı kaşıgı ya da 2 tepeleme çay kaşığı Türk kahvesi ve yarım çay kaşıgı keçiboynuzu tozu koyunuz ve soğuk iken iyice karıştırınız. Bu arada keçiboynuzu tozu dediğime bakmayın, un gibi değil, daha kaba taneli oluyor ve kahveyi içerken ufacık parçalar ağzınıza gelebiliyor. Bir doğallik kattiğını düşünüyorum. Kısık ateşteki ocağın üstüne koyunuz ve köpürene kadar bekleyiniz. Birinci taşımdan çıkan köpüğü fincana bir tatlı kaşığı ile aktarınız ve ikinci taşımı bekleyiniz. İkinci taşım da gelince artık kahveyi fincana boşaltabilirsiniz. Bu esnada cezveyi dairesel bir yörüngede döndürerek tüm telvenin fincana gelmesini sağlayabilirsiniz.

Artik keçiboynuzlu kahveniz hazir. Bu sade kahve tarifi isterseniz tatlandırabilirsiniz. Ancak belirtmek isterim ki keçiboynuzundan gelen hafif tatlimsi bir tat var, az şekerli kıvamında.

Kahvenizi yanında soğuk su ve lokum ile ikram edebilirsiniz ya da su yerine soğuk yaban mersini çayı, soğuk demirhindi şurubu ve lokum yerine de günkurusu kayısı veya 3-4 yaban mersini kurusu kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Image

2 thoughts on “Ramazan’a özel bir kahve tarifi: Keçiboynuzlu Türk Kahvesi…

    • Merhaba,

      Sanırım keçiboynuzu çekirdeğinden bahsediyorsunuz. Keçiboynuzunun çekirdeklerini ayırdıktan sonra öğütmeniz gerekmektedir. Öğüttüğünüzde, keçiboynuzu tanelerinin öğütülmüş filtre kahve kabalığında olması yeterlidir.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s