Pratik Elmalı Tart Tarifi

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Damak zevki hafif tatlılardan yana olan, aynı zamanda da bilgisayar başında çalışırken kahve olsun, bitki çayları olsun bol bol sıcak içecek tüketen biri olarak yaklaşan tatlı krizlerini sağlıklı bir şekilde atlatmanın hem çok lezzetli, hem çok pratik, hem de ekonomik bir yolunu keşfettim. Bu keşfimi de paylaşmadan edemedim.

Turta yapmayı şimdiye kadar çok zahmetli bir iş zannetmiştim. Halbuki çok yanılmışım. Şu sıralar favori lezzetlerimden olan elmalı turtayı kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum. Özellikle tattıktan sonra bu lezzeti ne kadar hızlı yakaladığınıza siz bile şaşıracaksınız…

Malzemeler

Hamur için

  • 250 gr un
  • 90 gr tereyağı
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • Bir avuç badem (fındık da kullanabilirsiniz)
  • 1 yumurta

Üzeri için

  • 2 adet elma
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 ya da 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 ya da 3 çay kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı kuru üzüm (isterseniz ceviz ya da fındık da ekleyebilirsiniz)

Yapılışı

  • Hamur için un, 6 çorba kaşığı toz şeker ve bademi küp küp hazırladığınız tereyağı ile beraber rondodan geçirin,
  • 1 yumurtayı ekleyip homojen şekilde yoğurduktan sonra hazırladığınız hamuru küçük fırın kabına orantılı şekilde yayın (yoğurma kısmını çok abartmayın zira tereyağının çok erimemesi gerekiyor),
  • Hamuru 15 dakika, 190 derecelik fırında pişirdikten sonra bir kenarda soğumaya bırakın (eğer pişirme sırasında şişlikler olursa fırından çıkardıktan sonra bir kase ya da bardak yardımıyla bu şişlikleri indirebilirsiniz :),
  • Hamur soğurken elmaları ince yarım aylar şeklinde doğrayıp 4 çorba kaşığı toz şeker, limon suyu, tarçın ve kuru üzümle karıştırın (isterseniz biraz badem likörü de ekleyebilirsiniz),
  • Elmaları soğumuş hamurun üzerine düzgünce yerleştirip karışımın suyunu da üzerinde gezdirdikten sonra tartın üzeri alüminyum folyo ile kapalı şekilde 20 dakika, açık şekilde de 10 dakika olmak üzere yarım saat daha pişirin.

Tartınız servise hazır! Özellikle yanında vanilyalı dondurma ile ılık olarak servis edildiğinde tadına doyum olmuyor. Ayrıca incir reçelli ve nutellalı da yaptım. Onlar da çok güzel oluyor.

Afiyet olsun! 🙂

Reklamlar

2 thoughts on “Pratik Elmalı Tart Tarifi

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s